Kako odabrati najbolji kolagen?

Je li hype oko važnosti uzimanja kolagena opravdan? Svjedočimo vremenu u kojem smo preplavljeni ponudama kolagena u svim njegovim oblicima. Beauty industrija opsjednuta je pronalaskom idealne formule za mladenački izgled. Uz tu tematiku osobito, pojam kolagena se ne izostavlja. Što je ustvari kolagen? Je li cijeli hype oko važnosti uzimanja istog opravdan? I, kako odabrati najbolji kolagen?

Općenito o kolagenu

Kolagen dolazi od grčke riječi „kolla“ (Κόλλα), što u prijevodu znači ljepilo. Obzirom na njegovu funkciju da drži „stvari“ na okupu, i sama etimologija riječi je smislena. Kolagen je glavni protein u tijelu. 

KOLAGEN

Imamo ga u zubima, mišićima, kostima, tetivama, hrskavicama, crijevima. Ukratko, posvuda. Osim što tvori mišiće u tijelu, kolagen je odgovoran i za tonus, elastičnost i čvrstoću kože. Kad izuzmemo vodu, većinski postotak onog što čini kožu jest upravo kolagen. 

KOŽA

Zašto hype oko kolagena?

Tijelo ga proizvodi svaki dan, ali njegova proizvodnja usporava se s godinama. Isto, nažalost, primjećujemo golim okom. Koža postaje sve opuštenija, a čvrstoća se gubi. Kosa postaje lomljiva i tanka. A, osim vidljivih promjena na koži i kosi, počinju slabiti i hrskavice u zglobovima. Smatra se da pad proizvodnje kolagena počinje već u dvadesetim godinama, prosječno 1% godišnje. I to je minimalna stopa, budući da osim prirodnog starenja, ostali čimbenici koji dodatno pridonose gubitku kolagena su i pušenje, pretjerano izlaganje UV zrakama, boravak u onečišćenim prostorima, prekomjerno uzimanje šećera. Obzirom na činjenične podatke, hype oko važnosti naknadnog unosa kolagena itekako je opravdan.

Smanjenje kolagena prirodna je pojava. Dobra vijest je da ona „Ljepota dolazi iznutra“, uistinu jest istina. Na prirodan proces gubitka kolagena, itekako se može utjecati.

LICE

Pravilnom njegom i pametnim svakodnevnim izborima, imamo moć utjecaja i djelovanja na gubitak kolagena. Svakodnevnim naknadnim unosom kolagena, ostvarujemo nadomjestak prirodnog gubitka istog i održavamo kožu zdravom, čvrstom i punog volumena.

Kako odabrati najbolji kolagen?

     Svakako se valja informirati o sastojcima i njihovim funkcijama za svaki pojedini kolagen. 

  •     Vrsta kolagena je od iznimne važnosti. Jeste li znali da je apsorpcija kolagena u tekućem stanju do 10x veća od onog u prahu ili tabletama? Također, iskoristivost ribljeg kolagena, u usporedbi sa svinjskim ili goveđim, do 150% je veća

  • Također, obratite pozornost na gustoću kolagena. Ako je rijetka tekstura, ne zvuči obećavajuće. Koncentracija samog ribljeg kolagena i sinergija ostalih sastojaka igraju glavnu ulogu u samim rezultatima korištenja kolagena. Dodavanjem optimalne količine MSM-a u kolagen, osim što se omogućuje bolja sinteza kolagena, dobiva se i fina tekstura, gustoće nalik onoj od meda. 
  • Budući da se za učinak uzimanja kolagena podrazumijeva svakodnevno korištenje, ono što svakako treba uzeti u obzir jest omjer cijene i kvalitete
  •  Zadnje, ali ne manje bitno, dizajn. Ne želimo se osjećati kao da pijemo sirup svaki dan 😉

Naša preporuka za najbolji kolagen: 100% Smart Collagen

Kolagen tipa 1 čini 90% ukupnog kolagena u tijelu, a najsličniji mu je riblji kolagen. Riblji kolagen ima iskoristivost veću i do 150%, a glavni je sastav i 100% Smart Collagena.

RIBLJI KOLAGEN

Za elastičnost kože, važna je i hidratacija. Stoga, neizostavni sastojak ovog moćnog kolagena je i hijaluronska kiselina, poznata po sposobnosti vezivanja velike količine vode na sebe. 

Još jedan sastojak MSM, opravdano prozvan „mineralom ljepote“, omogućuje lancima kolagena da se kvalitetnije ugrade u tkivo. 

Q10 koenzim u funkciji je poništavanja djelovanja slobodnih radikala, smanjivanja vidljivih bora, finih linija i obnove imunološkog sustava. 

KOENZIM Q10

Kao antioksidans, neizostavan dio je resveratrol, koji povećava stvaranje energije u stanici. 

Cink sudjeluje u procesu sinteze proteina i DNK, te kolagenaPoboljšava funkcije mozga i ubrzava zacjeljivanje rana.

U sinergiji s njim, vitamin C sudjeluje u biosintezi kolagena. Također, djeluje antioksidativno i doprinosi imunitetu.

100% SMART COLLAGEN

100% Smart Collagen je bez aditiva: dodanih šećera, GMO, laktoze, glutena, masnoća. Lako je probavljiv i odlično se apsorbira, što ga čini idealnim odabirom za svakodnevni naknadni unos kolagena. Osim izvanrednog sastava, moramo spomenuti i dizajn koji oduševljava sve više korisnica. Luksuzno pakiranje i staklena boca 100% Smart Collagena vrlo brzo uklopit će se u svaku rutinu i beauty ritual. 

Shopping Cart